Lézeres szemműtét sportolóknak. Megéri?

Lézeres szemműtét sportolóknak. Megéri?Ha sportolásról van szó, az egyik legfontosabb a sikerhez az éles látás. Rengeteg sportág (golf, tenisz, baseball, asztali tenisz, darts stb.) kiváló szem-kéz koordinációt igényel, melynek elengedhetetlen része a megfelelő látás. Nem csak a labdát kell ilyen esetekben látni, hanem azt is, hogy az ellenfél miként reagál, hogy mozog. Erre egy megoldás a szemüveg viselése, amely csapatsportoknál általában nem mindig megengedett, vagy a kontaktlencse hordása. Egy harmadik, egyre jobban előforduló lehetőség a lézeres szemműtét. Ennek előnyeit mutatjuk be cikkünkben.

Nincs többé törött szemüveg

A kontakt sportoknál magától értetődő, azonban bármilyen sport, amely sok, gyors irányváltás, mozgást igényel, szemüvegtöréssel járhat. Ez nem csak költségekben megterhelő, hanem fokozottan balesetveszélyes is.

Nincs többé kiesett kontaktlencse

Ha szemüveg viselése helyett kontaktlencsét hordunk sportoláshoz, akkor tudjuk, hogy az könnyen kieshet, kosz mehet be alá, ami a teljesítmény rovására megy, és szintén balesetveszélyes is.

Gyors felépülés

A lézeres szemműtét utáni felépülés néhány napot/hetet vesz igénybe, a komplikációk esélye kicsi a megfelelő műtét utáni tanácsok betartása mellett.

Nem csak sportolók számára

A lézeres szemműtét természetesen nem csak sportolók, hanem bárki számára előnyökkel jár. Elhagyhatók a szemüvegek, kontaktlencsék, és ezek nélkül lesz látásunk éles, tökéletes.