Nyílt és zárt forráskódú CMS különbségek

Amikor felmerül a lehetőség, hogy honlapunk elkészítéséhez milyen rendszert alkalmazzunk, az első kérdés: nyílt vagy zárt forráskódú legyen? Amire általában az első válasz: fogalmam sincs. Azt fogjuk bemutatni, hogy milyen különbségek vannak a két nagy csoport között, hogy könnyebb legyen kiválasztani, melyik felel meg jobban igényeinknek.

A forráskód segítségével biztosított az, hogy a látogatók a weboldalt gyorsan és úgy érjék el, ahogy azt szeretnék. Bár őket nem érdekli a forráskód konkrétan, az a fontos, hogy a tartalmat olyan gyorsan érjék el, ahogyan szeretnék.

Nyílt forráskód

A nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszereket nagyon sokan fejlesztik különböző területekről, ha felfedeznek egy hibát, azt általában gyorsan orvosolják. A rendszer könnyen változtatható, egyik fejlesztőtől át tudjuk vinni egy másikhoz.

Zárt forráskód

Zárt forráskód esetében jóval kisebb az esélye, hogy feltörjenek egy honlapot, mivel illetéktelenek nem férnek hozzá a kódhoz, így nem tudnak a rendszer hátterében hibát keresni. Általában nem adja ki a fejlesztő a saját kódját, így hátránya, hogy nem tudjuk egyik fejlesztőtől másikhoz vinni honlapunkat, viszont cserébe biztonságosabb weboldalunk lesz.