Gyakori kérdések lézeres szemműtétről

Aki lézeres szemműtétre vállalkozik, annak általában rengeteg kérdése van, mielőtt belevágna egy ilyen procedúrába. Cikkünkben ezeket a gyakoribb kérdéseket fogjuk megválaszolni.

Melyik lézeres szemműtétet válasszam?

A lézerkezelésekről, lézeres szemműtét árakról a linken található honlapon lehet bővebb tájékoztatást kapni.

Fájdalmas a kezelés?

A megfelelően végzett lézerkezelés fájdalommentes, köszönhetően a helyi érzéstelenítésnek, valamint a fejlett technikának. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy valaki egy kis kellemetlen érzést érez a procedúra alatt.

A kezelés után néhány napig előfordulhat szemszárazság, vagy egy enyhe szúró érzés, de ez műkönnyel és fájdalomcsillapítóval könnyen kezelhető.

Mennyi ideig tart a szemműtét hatása?

A lézerkezelés hatása legtöbb esetben egész életre szól, azonban néhány százalékban előfordul, hogy nem tart ki ennyi ideig. Általában ez azoknál fordul elő, akiknek nagyon rossz a látásuk.

Mindenki alkalmas lézeres szemműtétre?

Nem. Kort tekintve általában 18 (néhány kezelésnél 21 év) és 65 év között végeznek szemműtétet, mivel ebben a korban nem változik már a szem. Fiatal korban még fejlődés alatt lehet, öregkorban pedig már megindulhat a szem változásának természetes folyamata.

Emellett nem végeznek szemműtétet terhes vagy szoptató nőkön, valamint vannak olyan betegségek (pl. súlyos cukorbetegség), melyek kizárják a szemműtétet.

Minden esetben egy alkalmassági vizsgálat előzi meg a kezelést, ahol személyes vizsgálat után mondják meg az egyénnek, hogy alkalmas-e a kezelésre.