A Gerard tetők előnyei

A Gerard tetők előnyeiA Gerard tető a cserepeslemezes fedések egyik minőségi fajtája, a legmagasabb kategóriát képviseli a kiselemes cserepeslemezek között. A Gerard tető egyedülálló kutatás- fejlesztésben, minőségben, élettartamban, szín és formavilágban a hasonló tetők között, anyagának és alkalmazás-technológiájának köszönhetően mindenütt megállja a helyét, tudhatjuk meg a https://www.gerard-tetofedes.hu weboldal segítségével. Lássuk, hogy milyen egyéb előnyökkel rendelkeznek a Gerard tetők.

A Gerard tetők előnyei

  • Könnyű: A teljes tetőszerkezet cseréje nélkül is egyszerűen és gyorsan lehet lecserélni a régi palatetőt a könnyű Gerard tetőre.

  • Gazdaságos: A méretre vághatóság, és a kis súly miatt gazdaságosan, kevés leeső anyaggal lehet elkészíteni a tetőt, valamint nem igényel olyan nagy teherbírással rendelkező tetőszerkezetet, mint pl. az égetett cserepes fedés.

  • Földrengésálló. Még soha sem regisztráltak olyan összedőlt épületet, amelyet Gerard tetőcsalád fedett. Számos feljegyzés bizonyítja, hogy a Gerard tetőcseréppel fedett házak még erős földrengés esetén is épek maradtak, míg más épületek héjazatuk nagy súlya miatt összedőltek.

  • Beázásmentes. A vízállósági próbánál 60 km/h szélsebesség mellett a víz folyási sebessége 0,17 l/s volt, ami megfelel 50 l/s négyzetméterenkénti ferdén verő eső vízterhelésének. A próba eredményeképpen sehol sem fedeztek fel vizet a tető alatt.

  • Teherbíró. A 24 órán keresztül tartó mechanikai vizsgálat során a legnagyobb terhelésként 3,7 kN/m2-t használtak. A vizsgált elemeken semmiféle deformáció nem mutatkozott. 50 cm hóterhelés mellett is végeztek vizsgálatot, de deformációt itt sem tapasztaltak.