Hol alkalmazható a térkő burkolat?

Hol alkalmazható a térkő burkolat?Amíg régebben szinte mindenki betonozni akart, amikor burkolatok készítéséről volt szó, addig manapság már legtöbben a térkő burkolatokat preferálják a legtöbb helyzetben. Lássuk, hogy hol lehet térkövezést alkalmazni.

A térkövet általában a kinézete, esztétikus megjelenése miatt kedveljük, így általában olyan helyeken alkalmazzuk, ahol funkció ellátása mellett fontos az is, hogy a burkolt terület jól nézzen ki. Ez közterületen általában parkolókat, sétányokat, járdákat, a parkok burkolt területeit szokta jelenteni. A közterületen alkalmazott térköveknek további előnye is van, pl. az, hogy a térkövek csúszásgátló felülettel vannak ellátva, aminek köszönhetően a téli időszakban is biztonságosan használható a térköves felület.

Közterületen térkő burkolatú utakat is készítenek, általában olyan helyeken, ahol nem szabad gyorsan hajtani, ami szinte mindig a lakott területek kisebb utcáit szokta jelenteni.

Magánterületeken elsősorban autóbeállóként alkalmaznak térkövet, de udvari járdák, burkolt felületek is előszeretettel készülnek térkő burkolattal. Magánterületeken gyakran a funkcionalitásnál sokkal fontosabb az esztétikus megjelenés, ugyanis a jól megtervezett és kivitelezett térkő burkolatok jelentősen emelni tudják az udvarok, házak színvonalát.