Tartalomkezelő rendszer választása vállalkozás számára

A megfelelő tartalomkezelő (CMS) rendszer kiválasztása nem minden esetben egyszerű dolog. Ilyen pl., ha cég, vállalat számára szeretnénk kiválasztani a megfelelő rendszert. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani.

Mire akarjuk használni?

Az első lépés, hogy meghatározzuk, mire fogjuk használni a tartalomkezelő rendszert. Ha csak blog bejegyzéseket, cikkeket akarunk kirakni, arra nem fog kelleni összetett rendszer. Ha termékeket szeretnénk árulni, akár webshop formájában, akkor viszont meg kell tudni oldani mindent a termékeke feltöltésétől a vásárlásig.

Könnyű frissítési lehetőségek

A céges honlapok egyik sajátossága, hogy folyamatosan frissíteni kell őket. Nem minden esetben van így, sokan csak egy alap weboldalt készíttetnek, melyeken csak a legfontosabb információk találhatók meg, de ezek egyre jobban háttérbe szorulnak. Ezeket a frissítéseket, szerkesztéseket minél egyszerűbben, könnyebben meg kell tudni oldani. Itt jön képbe a CMS rendszer, mivel ezzel fogjuk ezt elvégezni. Ha olyan a rendszer, amely beépített szövegszerkesztővel, egyszerű közzététellel rendelkezik, akkor ezeket a feladatokat gyorsan, kevés tanulás után el tudjuk végezni.