Szigetvári rendezvények

Szigetvár városa Baranya megyében található. A település és környéke már a történelem előtti időkben is lakott hely volt, ami igazolható az itt előkerült neolitikumi és bronzkori régészeti leletek sokaságával is. A város jelentős szerepet tölt be a magyar történelemben, a legismertebb történelmi esemény a török háborúk idejére vezethető vissza, ez az esemény az 1566-os szigetvári vár ostroma. A városban a színes történelemre emlékezve rengeteg rendezvényt tartanak az év során, ezek közül fogunk bemutatni néhányat.

A Zrínyi napok

A város legismertebb rendezvény-sorozata a Zrínyi napok. Ez a több napos rendezvény az előbb említett 1566-os ostromra emlékezik. Megrendezésére minden évben szeptember elején kerül sor, a rendezvények során többek között emlékünnepségre, hagyományőrzők találkozójára, gasztronómiai bemutatókra, lovas bemutatókra, színházi darabokra, musicalekre, valamint koncertekre szokott sor kerülni.

Egyéb rendezvények

A Zrínyi nap mellett több, kisebb rendezvényt is rendeznek rendszeresen a városban. 2018-ban ilyen rendezvények pl. a május 1-jei majális, a megrendezett pünkösdi programok, a júliusban megrendezése kerülő zenés szombatok, valamint a decemberben kiállított adventi vásárok a város főterén.

Nyári esték

2018-ban, a labdarúgó világbajnokságnak köszönhetően a VB ideje alatt rendszeres programokkal várja az érdeklődőket a város, a Szigetvári Nyári Esték rendezvénysorozat keretein belül. Lesz lehetőség a VB meccsek megtekintésére, de szerveznek ekkor többek között foci tornát, birkózás bemutatót és zenés mulatságokat is.