Hogyan nyissunk torta webshopot?

Az internetes kereskedelem a virágkorát éli, ma már minden témában találhatunk webáruházat. Nincs ez másképp a sütemények világában sem. Bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogyan tudunk torta webshopot nyitni.

Az első feladat, ahogy minden egyes vállalkozás esetén is, az üzleti terv elkészítése. Ennek a tervnek a feladata, hogy összegyűjtsük a szükséges adatokat és megtervezzük a vállalkozás felépítését. A következő kérdéseket kell megválaszolni az üzleti tervben: Kik lesznek az ügyfeleink? Milyen tortákat fogunk árulni? Milyen speciális ajánlatokkal fogunk a vásárlók rendelkezésére állni? Miben fogunk különbözni a többi hasonló cégtől?

Ugyanúgy meg kell tervezni mindent, mint ha egy cukrászdát nyitnánk (fizikai üzletet), a különbség „csak” annyi, hogy ezeket interneten szeretnénk eladni.

A vállalkozás kiépítése, elindítása mellett szükség van a torta webáruház elkészítéséhez. Ehhez választhatunk egyedi webáruházat, valamint előre elkészített, sablon webshopot is. A sablon webáruház olcsóbb, azonban kevesebb funkcióval rendelkezik, valamint általában nem bővíthető. Ezzel szemben az egyéni webshopot pontosan a saját igényeinknek megfelelően tudjuk elkészíttetni, mellyel több vásárlóhoz, bevételhez juthatunk hosszú távon.

A webshop formátumú kereskedelem sajátossága, hogy nekünk kell biztosítani a torták kiszállítását a vásárlókhoz. Ez a sütemények esetében nehezebb, mint egy átlagos webshop esetén, mivel figyelni kell arra, hogy épségben kiszállítsuk a tortákat, ami speciális, hűtött szállítást igényelhet.