A természetbarát horgászat

A természetbarát horgászatA horgászat az egyik legrégebbi, de manapság is rendkívül népszerű kikapcsolódás, a horgászboltok ma is nagyon keresettek. Egyre többen vannak az olyan emberek, akik odafigyelnek a természetre, arra, hogy a megfelelő szórakozás mellett a természetet se károsítsák meg szórakozásuk során.

Milyen a természetbarát horgászat?

A természetbarát horgászat lényege, hogy a kifogott halakat nem visszük haza, hanem visszadobjuk. Ezzel gyakorlatilag a horgászat élményét nem csökkentjük, és a természetet sem károsítjuk. A feladat ebben az esetben az, hogy a kifogott halakat minél jobban kíméljük, egészségüket minél kevésbé károsítsuk.

A kifogott halak visszadobásának előnyei

Ahogy egyre többen horgásztak, halásztak, úgy jöttek rá az emberek arra, hogy ezek a tevékenységek kárt okoznak a természetben, a halak kihalásához vezethetnek. Azok, akik a horgászat szeretettéért, a szórakozásért csinálják, nem az ételért, úgy gondolkodtak, hogy nem viszik haza a halakat, hanem visszadobják őket.

Mire figyeljünk oda?

Különböző megfigyelések során arra jutottak, hogy a legjobb megoldás, ha a lehető leggyorsabbak kihúzzuk a horogra akadt halat, ugyanis a hal így energiát tud megspórolni, amire szüksége lesz a szabadjára engedés után a regenerációhoz. Figyeljünk oda arra is, hogy milyen merítőhálót használunk, ugyanis a túl kicsi hálóval sérülést okozhatunk a halaknak.