A life coach már gyerekekkel is foglalkozik

A life coach már gyerekekkel is foglalkozikA life coaching szolgáltatásról valószínűen sokan hallottak már, de a köztudatban az van, hogy a life coach felnőttekkel foglalkozik. Van azonban egy olyan ágazat is, amely a fiatalabbakat helyezi előtérbe, a gyerekekkel foglalkozó szakember pedig a gyerek coach.

A life coach feladatai hasonlók a terápiához, mégpedig az, hogy az ügyfél problémái, nehéz helyzetei megoldódjanak, hogy a kérdéseire választ találjon. A különbség azonban az, hogy a life coach nem mondja meg a válaszokat, nem oldja meg a problémákat, hanem segít az ügyfélnek abban, hogy saját maga találja meg a válaszokat, saját maga jöjjön rá a problémájának a megoldására. Ezt a life coach általában beszélgetéssel, támogatás nyújtásával szokta elérni. Ezek a technikák azonban nem csak felnőtteken működnek, hanem gyerekeken is. Itt jön képbe a gyerek coach.

A gyerekeknek is ugyanúgy szüksége lehet segítségre, mint a felnőtteknek. Gyerekkorban is szükség van támogatásra, melyet nem biztos, hogy mindenki megkap vagy meg tud kapni otthon. Ilyenkor hasznos tud lenni egy külső szemlélő, aki egyben szakember is, és a life coaching technikák segítségével támogatni tudja a gyerekeket problémájuk megoldásában.

A gyerek coaching hasonlóan működik, mint a felnőtteknek szóló life coaching, de gyakran a gyerekeknek kedvesebb, barátságosabb környezetben zajlik, nem pl. egy irodában egymással szemben ülve.