Ezekre figyelj oda, ha örökké szép muskátlit szeretnél

Ezekre figyelj oda, ha örökké szép muskátlit szeretnélAz ablakban elhelyezett virágok közül az egyik legnépszerűbb típus a muskátli. Nem véletlenül, ugyanis egy kis odafigyeléssel gyönyörű muskátlikat lehet nevelni, melyek minden otthont feldobnak, szebbé tesznek. Ez az odafigyelés a következőket jelenti.

A muskátlikat télre nem szabad kinn hagyni, mert elfagynak. Akkor szabad kiültetni őket a szabadba, amikor már nem várhatóak fagyok. Ha mégis elfagy a muskátli, akkor cserélni kell.

Jellemzően az ablakpárkányra szokás muskátlikat tenni a díszítés miatt, de arra ügyelni kell, hogy minél naposabb helyre kerüljenek a virágok. Ennek az oka egyszerű, minél több napfény éri a muskátlit, annál több virága lesz, annál szebb lesz.

Nem csak rendszeres napsütésre van szükségük a muskátliknak, hanem minél több öntözésre is. A nyári melegekben minimum napi egy locsolásra van szükség, és arra is ügyelni kell, hogy az alattuk levő földet locsoljuk, ne magát a virágot.

A víz és a napfény mellett a tápanyagokban gazdag talaj is fontos a muskátlik virágzásánál. Kiültetéskor érdemes olyan termőföldet vásárolni, amely tápanyagokban gazdag, vagy pedig oda kell figyelni a megfelelő trágyázásra. A nyár folyamán a tápanyagok utánpótlására is ügyelni kell, vagy talajcserével, vagy pedig az öntözővízhez történő tápanyag hozzáadással.

Ha a következő szezonra is át akarjuk vinni a muskátlit, akkor a tél előtt vissza kell metszeni, télen pedig hűvös, de világos helyen kell tárolni. Ebben az időszakban minimális vízre van csak szüksége a növénynek.