A háztartási tisztítószerek típusai

A háztartási tisztítószerek típusaiA háztartásokhoz hozzátartozik a rendszeres tisztítás, takarítás, ehhez pedig tisztítószerekre van szükség. A tisztítószereket csoportosíthatjuk, pl. aszerint, hogy milyen feladatot szeretnénk elvégezni velük.

Mosogatószerek

A mosogatószerekről biztosan mindenki hallott már, feladatuk a konyhai edények megtisztítása, fertőtlenítése, valamint a zsíroldás. Fontos, hogy a mosogatószer hideg és meleg vízben egyaránt jól oldódjon, ugyanis sokan hideg vízzel mosogatnak. Ügyelni kell arra is, hogy a kezeket ne szárítsa ki ez a fajta tisztítószer.

Súrolószerek

Szintén nagyrészt a konyhához tartoznak a súrolószerek, melyek feladata, hogy segítségükkel a különböző felületeket lehessen megtisztítani. A súrolószer lehet por, krém, folyékony állagú is, a por állagúak durvább hatásúak, a folyékony és krém állagú súrolószerek jobban kímélik a megtisztítani kívánt felületet.

Üvegtisztítók

Minden ház, lakás rengeteg különböző üvegfelülettel rendelkezik, legyen szó akár az ablakokról, de ide tartoznak az üveg asztalok, szekrény üvegek, vagy a tükrök is. Ezeket olyan tisztítószerekkel kell takarítani, melyek víz hozzáadása nélkül tisztítják meg a felületet.

Lemosószerek

A lemosószerek olyan tisztítószerek, melyek a különböző felületeken található szennyezéseket távolítják el. Ezeket a felületek lehetnek szekrények (műagyag és fa általában), csempék, járólapok, ajtók, ablakok, otthoni berendezések.